Thursday, January 6, 2011

PUDING ROTI COKLAT

Bahan bahan :

1) 1 buku kecil roti

2) 1 liter susu coklat kotak

3) 3 sudu makan gula perang

4) 2 biji telur (pukul)

5) 1 sudu makan mentega cair

6) 1 sudu teh esen vanilla

7) 50 gram coklat urai

8) 50 gram coklat cair

Cara :

1) Potongpotong roti pada saiz kecil.

2) Gaul rata susu dengan mentega cair, gula dan telur.

3) Masukkan roti dan rendam selama 1 jam.

4) Masukkan coklat urai dan gaul rata.

5) Sapu rata mentega pada loyang. Masukkan aunan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 180°c selama 1 jam.

6) Sejukkan dan tung rata permukn dengan coklat cair. Potong kecil dan hidangkan.

Sedia untuk dihidangkan.

No comments:

Post a Comment